Gazdák véleménye

kutya fizioterápia

Ada

Adát előző tulajdonosa kölykeivel együtt adta le a gyepmesteri telepen. Mikor onnan elhoztuk a járása igen furcsa volt, a csípője ki-ki ugrott a helyéről. Megkezdtük a gyógyszeres kezelést, amivel elértük, hogy ez elmaradt, de a járása még mindig nem volt az igazi. Ekkor hallottam először a fizioterápiáról. Elmentünk egy állapotfelmérésre, ahol Andi megnézte mennyire nagy a baj és kaptunk egy „edzéstervet”.

A rövidtávú célkitűzés a letapadt izmok fellazítása, fájdalomcsillapítás. Hosszútávon az érintett területekre további izomzat építése az ízületek kímélésével. Ada, aki egy örökmozgó, már az első kezelés alatt rájött, hogy ez neki milyen jó és nyugodtan végigfeküdte az egész masszírozást. Később a masszírozás után Andi elkezdte nyújtani az izmokat, mert Ada feleannyira se tudta kinyújtani a lábát, mint kellett volna. Közben elkezdtük a matractornát és a lejtőn felfelé való sétálást. Sok jót hallottunk a mágneses kezelésről, így ezzel is kiegészítettük a kezelést.

Az eleinte nagyon csapott hátsónk megemelkedett, az izmok menyúltak és a csoffadt kis combizmokból szépen kerekedőket építettünk, a változás centikben mérhető! Nagyon jó látni a változást, hogy mennyivel könnyebben és szebben mozog, boldogan játszik, szaladgál a többi kutyával. A terápiát tovább folytatjuk, hiszen egy diszpláziás kutyának folyamatos odafigyelésre és legalább szintentartásra van szüksége.

Nóri