A Fizioterápiáról

Az ősidők óta ismert alternatív gyógymód segítségével gyorsabb, eredményesebb gyógyulás érhető el mozgásszervi, neurológiai problémák esetén. Ehhez a terapeutának átfogó ismerettel kell rendelkeznie az egyes indikációkról, kontraindikációkról.

kutya fizioterápia

Fizioterapeuta mozgást elemez, elsődleges célja a mozgásbeli rendellenességek feltárása. A terápiás kezelés ennek kapcsán állapotfelméréssel kezdődik, állatorvosi diagnózisra támaszkodva. Ezek összességére épül a terápiás terv, mely a kezelések menetét határozza meg, sikerességét segíti.

Fizioterápia célja az önálló, koordinált, fájdalommentes mozgás elérése. Ennek eszköze a gyógytorna, minden más alkalmazott kezelés, kiegészítésként ezt segíti elő.

A fizioterápia alapszabálya: Ne árts! Ennek feltétele a terapeuta átfogó, alapos ismerete az egyes indikációkról, kontraindikációkról! A betegek személyre szabott kezelésben részesülnek, az adott betegséget, domináns tüneteket, fizikális állapotot figyelembe véve! A fokozatosság elvének betartása kötelező a terapeuta, és gazda részéről egyaránt!

A kezelések abban az esetben lehetnek sikeresek, ha a gazdik becsülettel elvégzik a kapott házi feladatot!

Az első kezelés alkalmával, kérem hozza magával állatorvosa által készített orvosi jelentést, dokumentációkat.

A fizioterápia színvonalas és hatékony utókezelése az állatorvosi ellátásnak. Segítségével gyorsabb, fájdalommentesebb állapotváltozás érhető el.