Műszeres kezelések

Speciális műszerek alkalmazásával jótékonyan befolyásoljuk a gyógyulási folyamatot, segítségével hatékony javulás érhető el. A terápia során kiegészítő elemként alkalmazzuk.

kutya fizioterápia

A kép illusztráció, a készülék jól láthatósága miatt nincs letakarva lepedővel.

TENS készülék

Az egyik legelterjedtebb elektroterápiás készülék.

Fájdalom csillapító hatása mellett (Melzack és Wall -féle kapuelmélet) izmok tornáztatására, idegingerlésre is alkalmas. Izomösszehúzó hatását elsősorban neurológiai betegeknél, petyhüdt bénulásoknál használjuk az izomatrófia csökkentésére.

Mágneses tér kezelés

A mágneses tér gyógyító hatását már az ősi kínában felfedezték.

Alacsony frekvenciájú pulzáló tér hatására a sejtekben biológiai változások következnek be, ami az egész szervezetet érintően jótékony hatást gyakorol. A szervezet öngyógyító mechanizmusa fokozottan érvényesül. Regenerálja a sejtek anyagcseréjét, az ízületi és izomfájdalmakat, bőrt, bőrelváltozásokat. Törés utáni csontgyógyulási folyamat, traumák, arthrózis, neurológiai problémák, porckorongsérv utókezelésére használható kezelési módszer. (a felsorolás nem teljes körű)

Bioptron lámpa

A polarizált fény hatására nő a sejtek aktivitása, ösztönzi az anyagcserét, valamit a regenerálódási folyamatot. Alkalmazható ízületi-, izom fájdalmakra, bőrproblémákra, immunrendszer erősítésére. A színterápia segítségével a lámpa hatása fokozható. A különféle színek más-más problémákra alkalmazhatóak.